Werken bij website, case Alvant

Stage lopen bij Factstory

Twee voor de prijs van één 

Hebben jullie het al gezien? Wij hebben sinds kort 2 stagiaires in ons midden. Eva en Eva, twee voor de prijs van één zou je denken. Deze twee meiden willen eigenlijk, net als iedereen bij Factstory, iedere dag een beetje beter worden. Ze willen veel leren en leuke dingen beleven met klanten en met ons. Nou, dat moet gaan lukken. Wij hebben gevraagd of ze zich kort even willen voorstellen. Komt-ie!  

Eva Hofs

Eva in het kort

Hi, ik zal mijzelf even kort voorstellen. Ik ben Eva Hofs, 24 jaar en ik woon in Arnhem. Ik ben een vierdejaars communicatiestudent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Daarom afstuderen bij Factstory

Vanaf februari ben ik bezig met afstuderen en ik loop stage bij Factstory. Hier doe ik onderzoek naar het vergroten van de betrokkenheid onder de medewerkers van Pon Logistics aan de hand van interne communicatie. Een hele mond vol, maar voor mij een vraagstuk die ik meteen met beide handen aan heb genomen. Het schrijven van mijn scriptie is tot nu toe niet mijn meest favoriete bezigheid, lees interviews transcriberen, maar door het combineren met meewerken binnen het team kan ik me er wel doorheen slaan.

Dit wil ik bereiken tijdens mijn stage

Aan het einde van deze stageperiode hoop ik mijn diploma op zak te hebben en te kunnen kijken naar de volgende stappen. Welke stappen dat precies zijn weet ik nog niet, maar ik heb nog genoeg tijd om dat uit te zoeken. Zelf heb ik al wat ervaring als communicatie adviseur. Ik heb vorig jaar een tussenjaar gehad van school en in heb ik fulltime als communicatie adviseur gewerkt bij Defensie. Factstory is natuurlijk een hele andere wereld, maar met mijn stage hoop ik de bureauwereld beter te leren kennen.

Geen dag is hetzelfde

Wat mij al meteen op is gevallen aan Factstory is dat geen enkele dag hetzelfde is. Ik ben bezig met verschillende klanten en taken en dat maakt het werken bij Factstory juist zo leuk! Het liefste ben ik op pad en kom ik steeds meer te weten over de verschillende klanten binnen Factstory.

Zoals je leest heb ik het erg naar mijn zin bij Factstory en ik ben benieuwd hoe de komende maanden eruit gaan zien. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hopelijk kan ik over drie maanden mijn diploma in ontvangst nemen!

Eva van Rijn

Eva in het kort

Wie ben ik? En wat wil ik? Die vragen werden gesteld tijdens het derde jaar van de middelbare school (Havo bij KSG Apeldoorn) voor het maken van mijn profielkeuze. Ik was op dat moment 15 jaar. Ik hield niet van stilzitten (nu nog steeds niet) en vond het toen al leuk om veel te ondernemen, onder andere met verschillende bijbanen tegelijkertijd. Ik hou ervan om de lat hoog te leggen en mijzelf continu te ontwikkelen. Vandaar mijn keuze het uitdagende studiepakket Natuur & Gezondheid met als extra vak Economie. Ik wist namelijk niet wat ik precies wilde gaan doen na de Havo en vond het een geruststellend idee dat ik een brede basis zou hebben waarmee ik veel opties voor een vervolgstudie creëerde.

Altijd op zoek naar leven in de brouwerij

Een nieuw keuzemoment was in het laatste jaar van de havo: “Wat wordt mijn vervolgopleiding?”. Hoe maak je nu de juiste keuze als je zoveel dingen leuk vindt en er ook zo veel keuzes zijn? In het keuzeproces schoot ik alle kanten op, variërend van art en design tot toegepaste psychologie en van hotelschool tot commerciële economie. Met de keuze voor commerciële economie viel alles op zijn plek. In ieder geval een keuze die veel vervolg en verdiepingsmogelijkheden biedt. Precies in mijn straatje. De studiekeuze was dus gemaakt, nu nog de locatie? Ik koos ervoor om de opleiding te volgen in Utrecht. Zelf woon ik in Apeldoorn en wilde graag naar een levendige stad met veel diversiteit, die gemakkelijk met het OV te bereiken is. Ondanks het feit dat ik vanwege Corona nog weinig van de studentenstad Utrecht heb kunnen genieten en er geen live interactie op de Hogeschool mogelijk was, ben ik super blij met mijn keuze!

Hier ben ik dan

Nu, bijna vijf jaar na mijn eerste ‘profielkeuze’, zit ik in het tweede jaar van mijn studie commerciële economie en ben ik bezig met mijn eerste stage. Wederom een mijlpaal in de opstartfase van mijn carrière. Voor deze stage van 20 weken moest ik wederom vanuit zelfreflectie een aantal vragen beantwoord zien te krijgen: waar wil ik stagelopen, wat wil ik leren en bij wat voor soort bedrijf? Vrij snel kwam Factstory in beeld. Het idee om voor een bureau aan de slag te gaan trok mij vanwege de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te krijgen bij verschillende bedrijven gezien het uiteenlopende klantportfolio. Na het eerste gesprek met Pim klikte het al meteen. Ik zag direct voor me om hier te werken. Ik voelde mij meteen op mijn gemak.

Mijn zelfontwikkeling staat bovenaan

Wat helemaal de doorslag gaf, was dat de reactie van Pim na mijn antwoord op één van zijn vragen. Pim stelde mij namelijk de volgende vragen: “Wat wil je bereiken tijdens je stage en wat wil je hierna gaan doen?”. Stiekem was ik wat nerveus om deze vraag te beantwoorden, want wie neemt er nou iemand in dienst die niet weet wat die wil en eigenlijk dus nog niet weet wat die te precies te bieden heeft. Hij stelde mij gerust met het antwoord dat mijn zelfontwikkeling bovenaan stond en dat ik de ruimte krijg om te onderzoeken wat ik leuk vind. Wat eigenlijk volkomen logisch is met nog maar een jaar school ervaring. Kortom, ik krijg dus de mogelijkheid om in de praktijk te ondervinden wat ik echt leuk vind!

Geen dag is hetzelfde

Deze zoektocht bij Factstory zorgt ervoor dat iedere dag er anders uitziet. De dag begint met een daily waarin wordt besproken wat je die dag gaat doen en of je daar hulp van een collega bij nodig hebt. De werkzaamheden zijn vervolgens heerlijk divers. Een greep uit alles wat ik tot nu toe heb gedaan is: meetings bijwonen, marketingonderzoek doen, redactieformule maken, wireframes bouwen, onderzoek website optimalisatie en een waanzinnig leuke fotoshoot.

Een bijdrage leveren

Voor school moet ik nog best veel opdrachten naast de stage erbij doen. Gelukkig zijn Pim en mijn collega’s ontzettend flexibel en helpen ze mij zelfs met opdrachten voor school! Dit sociale en menselijke vind ik misschien wel het allerleukste aan werken bij Factstory. Ik mag een bijdrage aan de organisatie leveren, waarbij mijn ontwikkeling vooropstaat, ik dit zelf mag onderzoeken met diverse aangewezen opdrachten en waarbij ik mij echt gehoord en gezien voel.

Iedereen blij

Mijn doel deze stage is dan dus ook zo veel mogelijk ervaring op doen om erachter te komen wat ik leuk en minder vind. Ik geloof erin dat als je doet wat je leuk vind, dat je daar ook goed in bent of wordt, en andersom. Ik hoop op die manier uit te vinden waar ik mij verder wil in specialiseren. Ik krijg veel vrijheid in combinatie met super begeleiding en mag nu al iedere dag keuzes maken in het vak. Naast leren van de juiste of beste keuze zijn, gaat het met name ook om wat mij gelukkig maakt! Uiteindelijk geloof ik erin dat als ik gelukkig ben, ik waarschijnlijk iets goed doe, waardoor mijn collega’s blij zijn en uiteindelijk ook de klant!

Beeld Eva en Eva