Lees hier hoe wij AI inzetten in onze jobmarketing campagnes

Blog | Jobmarketing

AI jobmarketing: what you give,
is what you get

AI is trending. Iedereen weet je de beste ChatGPT prompts te verkopen. En jij trapt er in…

Maar wij weten: what you give is what you get. Om ChatGPT in te zetten voor jobmarketing geldt: weet wat je output moet zijn, om de juiste input te kunnen geven.

Als je niet precies weet welke resultaten je nodig hebt, hoe weet je dan wat je moet invoeren?

Wat drijft Gen Z?

Lees hier hoe wij AI inzetten in onze jobmarketing campagnes. En waarom de rol van een strategisch adviseur het verschil tussen succes of falen bepaalt.

1. Onweerstaanbare jobcampagne? Start met een persona
Een werkelijk effectieve jobmarketingstrategie begint met het creëren van nauwkeurig uitgewerkte persona’s. Persona’s verschaffen een glashelder inzicht in de ideale kandidaat. Wat zoeken zij in een baan? Welke factoren weerhouden hen van solliciteren? Zonder deze kennis ben je slechts in het duister aan het tasten met je marketingcampagnes.

AI kan je persona’s aanzienlijk verbeteren door data te analyseren en trends te identificeren. Denk aan demografische gegevens, carrièrepaden en online gedrag. Deze inzichten leiden tot persona’s die niet alleen nauwkeurig en gedetailleerd zijn, maar ook het fundament vormen voor je marketingactiviteiten.

2. Briljante kandidaatreis
Een werkelijk succesvolle jobmarketingcampagne stopt niet bij het aantrekken van kandidaten; het omvat de volledige kandidaatreis. Alleen door elke fase hiervan grondig te begrijpen, kun je echt slagen. Van de eerste kennismaking met je bedrijf tot het sollicitatieproces en zelfs daarna, moet je elk aspect meesterlijk beheersen. Werven, binden, boeien én behouden.

3. Onweerstaanbare vacatures met AI
AI is onmisbaar bij het samenstellen van vacatures. Door succesvolle vacatureteksten te analyseren, biedt AI waardevolle suggesties voor de inhoud en structuur van nieuwe vacatures. Dit garandeert niet alleen dat je tekst aanspreekt, maar ook dat je de juiste kandidaten hiermee aantrekt. Bovendien optimaliseert AI je teksten voor zoekmachines, waardoor je zichtbaarheid exponentieel toeneemt.

AI is een hulpmiddel, geen vervanging

Hoewel AI onmiskenbare voordelen biedt, moet je niet vergeten dat het geen vervanging is voor menselijke expertise. AI analyseert data en doet suggesties, maar de strategische beslissingen en creatieve invulling blijven bij de mens. Een ervaren adviseur kan de inzichten van AI benutten om een strategie te ontwikkelen die niet alleen effectief is, maar ook perfect aansluit bij je doelgroep en onderscheidend is van de concurrentie.

De onmisbare rol van de adviseur

Een strategisch adviseur gebruikt AI om de jobmarketingstrategie te verfijnen en te personaliseren. Door AI-inzichten te combineren met eigen kennis en ervaring, ontwikkelen adviseurs campagnes die niet alleen effectief zijn, maar ook authentiek en mensgericht. Zonder de combinatie AI en je eigen kennis en ervaring ben je slechts een volger, geen leider. Deze combi is de sleutel tot succes in een competitieve markt.

Zie jij AI als bedreiging of sta je te popelen om aan de slag te gaan? Let us know!

Pim Mulder, Eigenaar

Wij nemen je mee op de juiste route

Pim vertelt je er graag meer over.
055 – 207 0 307