symbool_team

Hoe vind ik de juiste mensen?

| Job marketing |

Home | Marketing – Job marketing |

Ga naar: home | marketing

Zet je employer brand aan het werk

Job marketing is waar het allemaal samenkomt. Het directe resultaat van alle inzet om jouw employer brand te presenteren: het vermarkten van de vacatures. Door de succesvolle wervingscampagnes vult de pijplijn zich met kandidaten. Vult de agenda van de recruiters met gesprekken en vult het bedrijf met nieuwe collega’s. Klinkt dit als muziek in je oren? Factstory heeft alles in huis voor een gave wervingscampagne mét resultaat.

Met job marketing:

5

Bouwen we succesvolle wervingscampagnes

5

Bereiken we snel de juiste kandidaat

5

Helpen we jouw organisatie groeien

5

Zetten we de juiste media in voor het invullen van jouw vacatures

Pull. Aim. Fire!

Factstory kiest alleen de kanalen die jouw doelgroep bereiken. Geen losse flodders om zoveel mogelijk bereik te laten zien. Wij zetten in op het genereren van de juiste leads en reacties die passen bij de functie. We richten ons zowel op externe marketing (vacaturebanken, display bannering, social) als interne campagnes (referral). Met een dashboard krijg je inzicht in onze acties en nemen wij je mee in het verloop van de wervingscampagne. Zoals bij alles wat we doen is het op basis van een onderbouwd mediaplan met heldere kpi’s.

Ben je al druk met wervingscampagnes maar merk je dat de instroom beter kan? Kijk dan op onze pagina over employer branding!

new-section-1-1

In 3 stappen ontwikkelen we jouw job markteting campagnes

1. Onderzoek met praktische insteek

Het gaat er bij job marketing natuurlijk om dat de vacatures vervuld worden. Toch is ook hierbij een stukje onderzoek noodzakelijk. Met een zoekwoordenonderzoek en doelgroeponderzoek krijgen we helder waar en hoe we de juiste kandidaten bereiken. Is er al een duidelijk employer brand van jouw bedrijf? Dan kunnen we gelijk door met het invullen van de persona’s, die van het archetype bedoelen we dan!

2. Tof concept voor gave campagne

Met het werkgeversmerk van jouw bedrijf vertel je een verhaal. Factstory kruipt in de huid van jouw bedrijf en ontwikkelt een gaaf concept voor job marketing. Dit concept voeren we door in alle wervingsmiddelen. Alles is herkenbaar en toepasbaar op de persona’s. We maken een mediaplan waarin we de geschikte kanalen koppelen aan de openstaande vacatures. We communiceren het verhaal in de taal van de doelgroep en maken het aantrekkelijk met beelden.

3. Sturen op resultaat

Voor de beste job marketing campagnes gebruikt Factstory diverse kanalen. Hierbij hanteren we de 80-20 regel; 80% van de doelgroep bereik je met 20% van de kanalen. Je moet dan wel de juiste kanalen inzetten. Factstory weet hoe. Door de combinatie van o.a. job boards, werken-bij websites, social en Google Ads creëren we het beste resultaat voor de betreffende doelgroep. We monitoren wekelijks de voortgang en optimaliseren daar waar nodig. Dit maken we inzichtelijk met onze dashboards.

Deze merken gingen je voor: 

aacc_logo_kleur
aacc_logo_kleur
aacc_logo_kleur
aacc_logo_kleur

Relevante cases

We ontwikkelden succesvolle job marketing campagnes voor:

digital-agency-2-bt-1

Klantcase OI-glasverpakkingen

Arbeidsmarkt- en interne communicatie

digital-agency-2-bt-1

Klantcase Opella

Job marketing 

Direct aan de slag met job marketing?

Kim Kalma

Kim Kalma

Online marketeer

Wij staan voor je klaar. Geef je je naam, telefoonnummer en mailadres door? Dan nemen we contact met je op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.