Ken je jouw why eigenlijk wel?

Blog | Merkverhaal

Video content in elke fase van je klantreis

De klantreis brengt de verschillende fases die een klant doorloopt in beeld. Het is een hulpmiddel voor het bepalen van de inzet van communicatiemiddelen. Hierbij gaat het vooral om hoe je het middel inzet. Nog niet helemaal duidelijk? We zullen het wat concreter maken.

Er zijn vier fases in de klantreis: See, Think, Do en Care. In elke fase zet je communicatiemiddelen in om in contact te komen met je klant (of sollicitant). Video bijvoorbeeld.

In dit artikel nemen we je mee door de klantreis aan de hand van videocontent. Welk soort video biedt je aan in welk contactmoment met de klant?

See

Op dit punt kent de klant jouw bedrijf nog niet. Hoe kun je video inzetten om in contact te komen met je doelgroep?

Jouw bedrijf voorziet in een behoefte, daarom zoeken we hier naar het pijnpunt van de klant. Een concreet en herkenbaar probleem, een trigger om te denken ‘ah, er is een partij die mij een oplossing biedt voor mijn behoefte!’.

Bij een eerste contactmoment is het belangrijk om kort en krachtig te zijn. Je hebt weinig tijd om iemand te boeien voordat hij verder scrollt of klikt. Je moet dus snel tot de kern komen in je video. Denk aan de korte video’s die je op social media ziet langskomen. Dit is een voorbeeld van Hadec:

Voor arbeidsmarktcommunicatie kan video ook worden ingezet in het eerste contact, bijvoorbeeld op LinkedIn. Deze vide hebben wij gemaakt voor Alvant. Weer eens wat anders dan een standaard tekstje.

Think

De klant heeft jouw bedrijf gezien en is geïnteresseerd, wat nu? Nu ga je de klant alle informatie geven die hij nodig heeft. Dat kan op een website, in tekst, maar natuurlijk ook met video content! Denk aan een bedrijfsvideo of een klantcase, zoals wij gemaakt hebben voor ModiForce.

Do

De klant maakt in deze fase van de klantreis een keuze: ik koop dit product of ik maak gebruik van deze dienst. Hierbij is het belangrijk dat deze persoon het zo gemakkelijk als mogelijk gemaakt wordt.

Video wordt nog niet veel ingezet in deze fase. Duidelijke call-to-actions (‘bestel/solliciteer hier’) en een goede webshop hebben hier de focus.

Dat neemt niet weg dat video kansen biedt voor de branding van je bedrijf. De wachttherapie video van CoolBlue is een leuk voorbeeld. Maar je kunt ook denken aan productvideo’s.

Care

Na de aankoop wil je de relatie met je klant warm houden. Het zijn je ambassadeurs! Ook doen ze wellicht nog een aankoop in de toekomst. Hoe houd je een relatie warm? Net zoals je dat bij een vriend of vriendin ook zou doen. Door ze te verassen! En je boodschap zo persoonlijk mogelijk te maken.

We maken regelmatig relatiegeschenken. Ook hier is het mogelijk video in te zetten, zelfs in fysieke vorm. Het is namelijk mogelijk kaarten te versturen met video boodschap, zoals een pixiocard! Een leuk idee voor kerst?

En… cut! Ook meer video content?

Pim Mulder, Eigenaar

Wij nemen je mee op de juiste route

Laura vertelt je er graag meer over.
055 – 207 0 307