Factstory werkt samen met … | Lonneke de Kroon

Lonneke: Tekstschrijver en eigenaar van Buro van goede zin

Factstory werkt met een multidisciplinair team van designers, communicatieadviseurs en marketeers. Maar soms, bijvoorbeeld wanneer er extra handjes nodig zijn of een specifieke expertise gewenst is, werken we met partners die ons ondersteunen. Eén van onze partners is Lonneke, tekstschrijfster bij Buro van Goede Zin.

Schat aan ervaring

Met een gedegen journalistieke opleiding en een dosis commerciële werkervaring begon Lonneke 15 jaar geleden als freelance tekstschrijfster. En dat heeft haar geen windeieren gelegd. Ze heeft inmiddels een mooi portfolio opgebouwd. En nog steeds werkt ze voor veel gerenommeerde partijen zoals SUEZ, De Telegraaf, MijnOverheid.nl en diverse gemeentes. Wij zijn trots dat ze haar kwaliteiten ook voor Factstory inzet!

Vertrouwde samenwerking

Als freelance tekstschrijfster ligt er al zeker 10 jaar een link tussen Lonneke en Pim Mulder (eigenaar Factstory). Ze kennen elkaar werkinhoudelijk dan ook behoorlijk goed en dat heeft zijn voordelen. Lonneke: “Als tekstschrijver word je vaak op het laatste moment ingeschakeld en de briefings zijn daardoor heel kort en bondig. Doordat ik al lang met Pim samenwerk, heb ik inmiddels aan een half woord genoeg. En als dat toch niet genoeg blijkt? Dan kan ik hem altijd bellen voor een uitgebreide uitleg, ook op zaterdag!”

Juiste toon

Lonneke helpt ons met allerhande teksten als blogs, artikelen, vacatures, klantcases en dan vooral voor B-to-B-opdrachten. Wanneer we Lonneke inschakelen, weten we dat we snel op kwalitatieve topteksten kunnen rekenen. Pim voegt hieraan toe: “Lonneke zit tussen een communicatieadviseur en een tekstschrijver in. Hierdoor weet ze heel goed het doel, de doelgroep en de tone of voice voor het betreffende middel te plotten. Dat is waarom ik graag met haar werk.”

“Lonneke zit tussen een communicatieadviseur en een tekstschrijver in. Hierdoor weet ze heel goed het doel, de doelgroep en de tone of voice voor het betreffende middel te plotten.”

Pim over Lonneke

Collega’s op afstand

Het is niet alleen de zakelijke kant die onze samenwerking bepaalt, ook het sociale aspect is een belangrijke factor van het succes. Lonneke is een soort collega op afstand. “Het is leuk om goed contact te hebben met de mensen waar je voor werkt,” vertelt Lonneke. “Omdat ik als zelfstandige werk, zit ik veel alleen thuis achter mijn Mac te schrijven. Het is dan fijn dat je vaste klanten hebt waarmee je een basis opbouwt en die laagdrempelig zijn in het contact. Dat ervaar ik zeker bij Factstory.”

Samen groeien

Voor de toekomst hoopt Lonneke nog lang voor Factstory te mogen werken. Ze ziet dat we aan het groeien zijn en vindt het leuk daar – vanaf de zijlijn – onderdeel van uit te maken. “Factstory is professioneel en zakelijk. Dat betekent voor mij ook dat de opdrachten vaak voor veeleisende bedrijven zijn. Ik hou er wel van uitgedaagd te worden.” Wel hoopt ze dat we de korte lijnen van nu behouden en niet stroperig worden… Dat houden we in de gaten, Lonneke!

Heb je ook behoefte aan de juiste content?

Pim Mulder, Eigenaar

Wij nemen je mee op de juiste route

Pim vertelt je er graag meer over.
055 – 207 0 307