Factstory werkt samen met … | Sven Scholten

Sven: Fotograaf en eigenaar Sven Scholten Photography

Factstory werkt met een multidisciplinair team van designers, communicatieadviseurs en marketeers. Maar soms, bijvoorbeeld wanneer er extra handjes nodig zijn of een specifieke expertise gewenst is, werken we met partners die ons ondersteunen. Eén van onze partners is Sven, fotograaf bij Sven Scholten Photography.

Beelddenker in hart en nieren

Beelden zijn onmisbaar in het ondersteunen van een boodschap voor de ontvanger. Het gezegde luidt niet voor niks ‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’. En dat is waar het bij Sven om gaat. Hij kan als geen ander de beelden laten spreken waarbij mensen krachtig overkomen zonder teveel poespas. Sven heeft inmiddels een portfolio waar je u tegen zegt. Met namen als Waxx Kappers, Rentree en de Maag Lever Darm stichting kun je wel spreken van een geslaagde carrière. Ook zijn vrije werken hebben met recht de ‘wauw’-factor die Sven nastreeft. En dan te bedenken dat hij pas vijf jaar als vakfotograaf aan het werk is!

Op zoek naar je passie

Fotografie is voor Sven bij toeval op zijn pad gekomen. Als werktuigbouwkundige met alle lasdiploma’s op zak werkt Sven in eerste instantie acht jaar als lasser. Zijn laatste werkgever is Averink Smederij in Apeldoorn. Het is daar leuk maar hij ziet zichzelf niet zijn hele leven in dezelfde hal aan het werk. “Ik miste iets maar wist niet wat,” vertelt Sven. “Dan kun je actief op zoek naar je ‘passie’ maar dat werkt bij mij niet.” Een vriendin van Sven is net terug van een reis naar Nieuw-Zeeland en laat mooie foto’s zien. Dat triggert hem. “Ik dacht, ik moet weg. Op reis. Even tijd nemen voor soul searching. Maar dan wel ver weg. Ik heb last van heimwee en anders ben ik zo weer terug.” En zo ging Sven in 2013 – in z’n eentje, maar mét een camera, je weet wel, zo’n instapmodel – voor drie maanden naar Nieuw-Zeeland.

Het zaadje is geplant

In Nieuw-Zeeland fotografeert Sven alles wat los en vast zit. Door te proberen wat wel en niet werkt leert hij de camera kennen en wordt hij langzaam gegrepen door de fotografie. Eenmaal terug in Nederland wil hij meer leren over licht en diafragma en volgt hij een basiscursus aan de fotovakschool. De passie is gevonden.

“De samenwerking met Factstory is fijn. Jullie zijn praktisch van aard en doen niet aan over-communiceren.”

 Sven over Factstory

Leren leren leren

Na de basiscursus, die Sven redelijk makkelijk doorloopt, wil hij verder met de vakopleiding. Bij Averink – waar hij dan nog als lasser werkt – stimuleren ze zijn ambitie en hij start met de deeltijdopleiding. “De opleiding doorliep ik fluitend,” zegt Sven. En in 2016 studeert hij cum laude af. “Toen ik klaar was met de opleiding stopte Averink, door persoonlijke omstandigheden, met het bedrijf. Ik wist, nu moet ik doorpakken. Ik kreeg de kans om met Adrian Kuipers een studio op te bouwen en ben ‘gewoon’ gestart.”

Beter een goede buur

Die studio van Sven bevond zich tegenover het kantoor van Factstory, in het Oak Building in Apeldoorn. Als overburen hebben we regelmatig contact en zien we het werk van Sven vaak langskomen. Het duurt niet lang voordat er een eerste opdracht zijn kant uit gaat. Voor onze website bedenkt Sven samen met ons een gaaf concept met een knipoog en schiet hij de beelden ervoor. Een superleuke eerste samenwerking! Sindsdien is hij onze huisfotograaf. “De samenwerking met Factstory is fijn. Jullie zijn praktisch van aard en doen niet aan over-communiceren,” vindt Sven. “Er wordt goed nagedacht over beeld en briefing. Door een goede uitleg van Jeroen over het concept kan ik beter werk leveren.”

Ambities

Inmiddels heeft Sven zijn eigen studio in Apeldoorn en verstevigt hij zijn naam dit jaar als stadsfotograaf. Hij weet steeds beter wat hij wil en ontwikkelt een eigen stijl en richting. Ambities heeft Sven genoeg en die gaat hij vast en zeker waarmaken. Wij zijn fan van Sven!

Wil je ook een goed concept met gave beelden ondersteunen?

Jeroen Ploeg, Art Director

Wij nemen je mee op de juiste route

Jeroen vertelt je er graag meer over.
055 – 207 0 307