Een heldere website

voor Apeldoorn IT

 

Case | Nieuwe website voor Apeldoorn IT

Al een paar jaar verzorgen wij succesvol de communicatie voor het platform Apeldoorn IT. Met de groeiambitie die het platform heeft is het belangrijk dat ze herkenbaar en zichtbaar is in Apeldoorn en omgeving. Om dit optimaal naar buiten uit te dragen was het tijd voor een nieuwe website. Samen met het projectteam vanuit Apeldoorn IT, zijn we aan de slag gegaan en hebben we een nieuwe website gelanceerd die bijdraagt aan de positionering en de trots onder (potentiële) leden van dit unieke netwerkplatform voor IT bedrijven in Apeldoorn. Een mooie opdracht voor Factstory! 

Onze aanpak

De oude site voldeed duidelijk niet meer aan de behoefte. Wat wil Apeldoorn IT? Leden werven. Informeren. Enthousiasmeren. Binden. Betrekken. Activeren. Op basis van de output van twee brainstormsessies hebben we een aansprekend en effectief marketing- en communicatieplan opgesteld. Het plan bestaat uit een heldere navigatiestructuur, concept en design, kernboodschappen per doelgroep, een bepaling van de tone-of-voice, een communicatiematrix en een contentkalender.

Tijdens dit hele project stond de doelgroep centraal. We willen dat de bezoeker zo snel mogelijk navigeert naar de voor hem meest relevante content. Daarom hebben we gekozen voor een simpele maar duidelijke menustructuur.

Dit was belangrijk voor de opzet en inrichting van de website en het schrijven van (nieuwe) aansprekende content. De website is gebouwd in WordPress. Hierdoor zijn er veel flexibele blokken beschikbaar om content snel anders in te richten en aan te passen naar de actuele wens. Dit geeft ons als beheerder van deze website uitermate veel vrijheid en flexibiliteit.
Parallel aan het bouwen van de website hebben we een zoekwoordenanalyse uitgevoerd. Een dergelijke analyse brengt o.a. de zoekvolumes in kaart en dat is waardevolle input voor een tekstschrijver. Zo krijg je inzichtelijk welke relevante content ontbreekt en welke herschreven moet worden. 

Case | Nieuwe website voor Apeldoorn IT Een heldere website voor Apeldoorn IT

Resultaat

Het resultaat mag er zijn! Er staat nu een website die zowel een informatief als een wervend karakter heeft. Een website waarop meteen duidelijk is waarvoor Apeldoorn IT staat, wat ze doet en wat de ledenvoordelen zijn. Gedragen door de leden en optimaal ingericht voor de groeiambitie van de komende jaren. 

Over Apeldoorn IT

Het netwerk Apeldoorn IT zorgt voor verbinding van organisaties, kennisdeling en arbeidsmobiliteit. Daarnaast staan het stimuleren van innovatieve ontwikkelingen en het verkennen van crossovers naar andere sectoren centraal. Apeldoorn IT is dus een echte netwerkorganisatie.

Méér weten over online communicatie?

CTA_Pim_geel

Wij nemen graag het initiatief voor optimalisatie van jouw online middelen.

Chantal Ophuis vertelt je er graag meer over.

Bel 055 – 207 0 307 of plan een kennismaking.