• Creating Living Brands

  • Heb je een vraag?
    Bel 055 - 207 0 307

Case Coenders Installatietechniek, Marketingcommunicatie

Case Ondernemershuis Apeldoorn

Het héle marketingcommunicatie pakket

Vertrekpunt

Coenders Installatietechniek is een familiebedrijf uit Zutphen. Opgericht in 1935 door de heer Coenders en nu in handen van zijn zoon Martijn Coenders. Een allround installatiebedrijf met als missie haar klanten en opdrachtgevers complete ontzorging te bieden. In 2018 was het tijd voor verandering…

Tijdens de startgesprekken bleek een sterke behoefte aan een goede marketingcommunicatie strategie, waarvoor we de stip op de horizon zetten om naartoe te groeien. Een mooi begin bij de basis dus!

Strategie

We zijn dus gestart met een inventarisatie van de wensen, ambities, doelstellingen en ideeën van de organisatie. Dit helder krijgen was een uitdaging. Samen hebben we het karakter en de kernwaarden opgehaald en gekeken naar de rol die marketing en communicatie moet hebben binnen Coenders. Dit is uiteindelijk vertaald naar een positionering die past bij het reeds opgebouwde merk Coenders maar ook onderscheidend is in een behoorlijk verzadigde markt.

Concept

Wij weten dat veel bureaus terstond het bestaande logo en de website van klanten aan willen passen. Dit is niet ons uitgangspunt. Wij willen graag dat de strategie staat als een huis! Vanuit een uitgebreid omschreven merkverhaal en klantsegment hebben we de vertaalslag gemaakt naar een nieuw concept. We ontwikkelen altijd een concept dat past bij de identiteit en doelgroep van de klant. Het bestaande logo van Coenders Installatietechniek en de huisstijl is om die reden vervangen. Vervolgens hebben we een voorstel uitgewerkt voor verschillende communicatiemiddelen.

Case Coenders Installatietechniek

Creatie

Zodra de gehele corporate vormgeving en bijvoorbeeld de wireframes van de nieuwe site stonden, kon de uitrol beginnen. Offline middelen als folders, advertenties, bedrijfskleding, briefpapier, visitekaartjes, outdoor signing maar ook de opzet en inrichting van social media; werkelijk alle middelen worden in het nieuwe jasje gegoten. Ook het gehele wagenpark wordt vernieuwd. De oude jas ging uit, de bezem erdoor en het vernieuwde plaatje wordt steeds completer.

Activatie

Het is zover! De nieuwe website staat nu live en daarmee treedt Coenders Installatietechniek in nieuwe stijl naar buiten. We blijven Coenders structureel ondersteunen bij het uitdragen van hun nieuwe stijl. Dit door een crossmedia aanpak. Het wagenpark zorgt voor zichtbaarheid op straat, de nieuwe bedrijfskleding zorgt voor zichtbaarheid op de werkplek en op locatie. Verder zetten we ook social media en advertising in.

Neem een kijkje op coenders-installatietechniek.nl

Contentspecialist en Projectmanager Chantal Ophuis

Chantal Ophuis neemt graag het initiatief voor optimalisatie van jouw merk

055-207 0 307

|

LinkedIn

Contentspecialist en Projectmanager Chantal Ophuis

Chantal Ophuis neemt graag het initiatief voor optimalisatie van jouw merk

055-207 0 307

|

LinkedIn